Ons team

Ellen Kuijken (Dierenarts)

Ik ben een geboren en getogen Riethovenaar, en heb samen met mijn man Ronnie drie, inmiddels volwassen, kinderen; Myrthe, Loes en Stijn.

Ik heb altijd geweten dat ik dierenarts wilde worden en heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Met mijn eigen dierenartsenpraktijk aan huis ging mijn grootste droom op 4 oktober 2014 in vervulling.

Na 2 jaar gestudeerd te hebben aan de Landbouw Universiteit Wageningen, ben ik in 1991 overgestapt naar de Dierengeneeskunde opleiding aan de Rijksuniversiteit Gent, waar ik in 1997 mijn diploma als dierenarts haalde.

Hierna ben ik bij Dierenkliniek Veldhoven en vervolgens bij Dierenkliniek Dommelen gaan werken. Hier ben ik 14 jaar in dienst geweest, en heb me steeds verder gespecialiseerd in kleine huisdieren.

Ik streef ernaar mezelf continue te blijven ontwikkelen en mijn interesses lopen hierbij breed uiteen. Naast de vele (internationale) congressen die ik heb bijgewoond heb ik meerdere opleidingen en cursussen gevolgd en succesvol afgerond:

  • Dierengeneeskunde opleiding aan de Rijksuniversiteit Gent
  • Opleiding tot vakdierenarts kleine huisdieren aan de Universiteit van Gent
  • Penn-Hip opleiding
  • Volledige cursus dermatologie aan de Europese School in Wenen
  • Humaan acupuncturist aan de NAAS
  • Veterinair acupuncturist aan de IVAS
  • Voedingstherapie (Chinese)
  • Orthomanuele Diergeneeskunde (methode Aharon)

Onlangs heb ik de opleiding tot orthomanueel dierenarts gevolgd, waarvoor ik in december ’22 ben geslaagd. 
Ik probeer dus naast mijn reguliere opleiding ook verder te kijken. Mijn visie is om zoveel mogelijk preventieve zorg te kunnen geven. Door vanuit verschillende invalshoeken naar een dier te kijken kunnen we samen naar de best passende oplossing zoeken. Ik ga graag uit van het zelfhelende vermogen van het lichaam en ik wil hier gebruik van maken om onnodig medicijn- en antibioticagebruik tegen te gaan. De middelen die ik hiervoor inzet zijn bijvoorbeeld het geven van goede voeding, het aanbieden van puppyconsulten, uitgebreid advies geven over parasitaire aanpak, preventieve bloedonderzoeken. Ook kan ik indien gewenst tijdens de therapieën gebruik maken van laser en accupunctuur.

Ik heb ontzettend veel plezier in mijn werk en ben trots op de fijne praktijk , die ik samen met mijn geweldige team heb kunnen neerzetten. Een hartelijk welkom voor u en uw dier!

Iris Coppens (dierenarts)

Mijn naam is Iris, ik ben 27 jaar en woon in Eersel. Wellicht hebben jullie mij al eens gezien, ik ben namelijk sinds 1 september 2021 werkzaam bij dierenkliniek Riethoven als dierenarts!

Van kinds af aan zei ik altijd al dat ik dieren wilde helpen en dierenarts wilde worden! Van thuis uit ben ik opgegroeid met honden, katten, konijnen, cavia’s, ganzen, kippen en noem maar op! Mijn liefde voor dieren is groot, daarom ben ik mijn droom achterna gegaan en ben ik de loeizware studie diergeneeskunde in Gent begonnen, waar ik in juli cum laude ben afgestudeerd als dierenarts!

Waar ik pas ben afgestudeerd, is Ellen begonnen met studeren tot orthomanuele therapeut. Ze heeft het daarom enorm druk, dus ben ik daar om haar te helpen. Ik ben er samen met Ellen op woensdag, donderdagochtend en vrijdag. Op maandag- en donderdagmiddag ben ik er alleen. Samen met Ellen, Mieke en Lieke aan mijn zijde sta ik voor jullie trouwe viervoeters klaar om ze de beste zorg en liefde te bieden die ze nodig hebben!

Ik maak graag kennis met jullie én jullie lieve huisdieren in de kliniek! Tot dan!

Mieke Fransen (Paraveterinair)

Ik ben opgegroeid tussen de paarden, honden, kippen, geiten, varkens en koeien. Vanaf hele jonge leeftijd ben ik al bezig met dieren en vind alles wat ook maar met een dier te maken heeft interessant. De keuze voor de opleiding tot paraveterinair op het Groenhorst College in Barneveld was daarom ook snel gemaakt. Na deze opleiding succesvol te hebben afgerond, ben ik begonnen aan de opleiding tot Veterinair Natuurgeneeskundig therapeut aan de Silverlinde in Breda. Door deze opleiding ben ik op een andere manier naar dier en baas gaan kijken. En dat maakt het natuurgeneeskundige, voor mij, erg bijzonder. Het mooie er van is, is dat deze 2 vormen goed te combineren zijn.

Je zult me in de praktijk overal tegen komen, zowel aan de telefoon en balie als in de spreek- en operatiekamer. Dit maakt het werk als paraveterinair veelzijdig. En is elke dag weer anders. Voor mij is het heel belangrijk om de dieren de beste zorg te bieden die ze verdienen en nodig hebben, zowel op regulier als natuurgeneeskundig gebied.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is lieke-634x1024.jpg

Lieke Groenen (Paraveterinair)

Hoi! Ik ben Lieke Groenen, met mijn man en 3 kinderen woon ik in Bergeijk. Met 5 katten, 4 vogels en een vis is het een gezellige beestenboel bij ons thuis.

Al mijn hele leven hou ik van dieren. Vroeger werd een vogel met een lamme vleugel liefdevol verzorgd en vlinders werden uit het zwembad gered. Later heb ik (heel veel) kittens opgevangen en aan een goed huisje geholpen.

En nu, ben ik enkele jaren geleden aan de opleiding patraveterinair dierenartsassistente begonnen. Gedurende het grootste gedeelte van mijn opleiding heb ik stage gelopen bij Dierenkliniek Riethoven, voor sommigen van jullie ben ik dus misschien al een bekend gezicht. Nu ik mijn diploma heb, ben ik erg trots om bij Dierenkliniek Riethoven te mogen werken!

Graag tot ziens in onze praktijk die op dierendag,  04-10 2014 officieel geopend is door de Burgemeester van Bergeijk, Driek van de Vondervoort.