Massage en revalidatie

In samenwerking met Kyno Healthcare wordt in onze kliniek massage aangeboden. Afspraken kunnen rechtstreeks bij Monique Wacht gemaakt worden.
Telefoonnummer 06-46195339

Ontspanningsmassage

Massage ontspant en kan ervoor zorgen dat de scherpe kantjes van het gedrag van de hond verzachten. Met massage behandel je dus zowel het lijf van je hond alsook zijn gedrag. Een waardevolle aanvulling voor de begeleiding van je hond!

Je kunt een massage laten uitvoeren door mij, maar wellicht zie je er meer in om dit zelf uit te kunnen doen bij jouw hond. Dit versterkt nl. ook nog eens jullie band waardoor de hond meer vertrouwen in jou krijgt.

Dit kan allemaal in een workshop die ik  één op één geef. Binnen 1 uur heb je de basis in de vingers waarmee je jouw viervoeter kunt laten ontspannen. 

Lekker ontspannen na een massage
Sportmassage honden

Sportmassage is anders, omdat het gericht is op de oorzaak van de spierproblemen. Sportmassage is niet alleen om de pijn te verlichten en blessures te verminderen, maar ook om eventuele blessures in de toekomst, te helpen voorkomen. Voor onze oudere viervoeters kan deze massage een welkome verlichting geven waardoor ze langere tijd lekker met ons kunnen wandelen. Bij deze behandeling maak ik vaak gebruik van etherische olie en warmte. De warmte van een hotstone massage is weldadig, het versoepelt de spieren en geeft een totale ontspanning. Vaak zie je de honden met pijnklachten helemaal ontspannen genieten van deze massage. Indien nodig werk ik ook met tape. Veelal om rugklachten sneller te laten herstellen. Dit in samenwerking met de laser van de kliniek geeft al snel resultaat.

Schouders los masseren
Revalidatie

Bij klachten gaat het er vaak niet alleen om dat ik een massage uitvoer, maar oefeningen die je thuis kunt doen vormen daar een goede aanvulling op. Het zijn vaak simpele oefeningen waarmee je de hond leert om zelf te stretchen of weer gebruik te maken van een pootje wat hij niet meer wil belasten na een blessure. Gewichtsverdeling over alle vier de poten voorkomt nieuwe blessures evenals een goede balans en coördinatie.  Deze oefeningen laat ik zien na een massage of tijdens een oefensessie in de kliniek. Dit gebeurd altijd één op één om alle aandacht voor het goed uitvoeren van de oefeningen te  waarborgen. 

Trainen van de achterhand
Buikspieren trainen
Rug stretchen