Jubileumactiviteiten

3 oktober; De kat in de spotlights

19.00-21.00 uur Een spetterende spelquiz voor elke kattenliefhebber, met allerlei leuke filmpjes en wetenswaardigheden. Test je kennis enje gaat sowieso met een prijs naar huis! Deze quiz wordt gepresenteerd door ras entertainer en gedragskundige Anneke Houbraken van Miauw. Deelname 3.00 euro ten gunste van stichting dierenambulance Doc Zuid
Inschrijven

4 oktober workshops

•13.00 – 15.00 hondenmassage Monique Wacht Kyno Healthcare, vanaf het eerste begin actief in onze kliniek als masseur, zal jullie leren hoe je een goede ontspanningsmassagekunt geven aan je hond. 
Deelname € 20 t.b.v. Bulters Mekke Hulphond
Inschrijven

•15.30-17.30 hersenwerk voor honden Wendy van de Mortel Happy Fellow Creatief heeft veel ervaring met het maken van hersenwerk voor honden. Ze leert jullie fleece speeltjes maken in ronde en vierkante vorm. Met deze basis kun je zelf verder met het maken van moeilijkere creaties.
Deelname € 22.50 t.b.v. Dutch Cell Dogs 
Inschrijven

Zaterdag 5 oktober Symposium
“De sociale/energetische relatie tussen mens en dier”
Dierenkiniek Riethoven

12.00- 12.30 ontvangst met koffie of thee

12.30- 13.00; Dutch Cell Dogs.
Betty Buytels, mede oprichter van deze stichting, komt zelf uitleg geven. Moeilijk plaatsbare asielhondenworden onder begeleiding getraind door gedetineerden, die hierdoor meer verantwoordelijkheid krijgen en socialer worden. Entreegeld van het congres gaat volledig naar deze stichting, met dank aan alle sprekers! 

13.10-14.00; De relatie mens – hond.
Arjen van Alphen Arjen heeft er zijn levenswerk van gemaakt om emoties van honden te onderzoeken. Hij gaat terug naar de ontwikkeling van de pup, de relatie tot zijn moeder en andere roedelgenoten en de relatie tot de mens. Waarom kiest de hond de mens als partner? Arjen heeft meerdere boeken hierover te geschreven en is de grondlegger van de roedelmethode. Lees het boek Basisboek Opvoeden van Honden (tip). Meer info 

14.10-15.00; Gelaatkunde bij honden.
Geerd de Rooij en Henk van de Kerkhof Phrenologie (gelaatkunde) is een oude wetenschap waarbij men op basis van uiterlijke kenmerken iets kan zeggen over de karaktereigenschappen van mensen. Henk van de Kerkhof is expert op het gebied van gelaatkunde bij mensen en heeft dit met behulp van Geerd de Rooij (gedragstherapeut voor honden en coach) vertaald naar de honden en ook daar blijkt er een relatie te zijn tussen uiterlijke karaktereigenschappen. Tijdens deze lezing krijg je inzicht in wat gelaatkunde is en hoe het toepasbaar is in de praktijk.  

15.00- 15.15 Pauze
15.15-16.00; Dieren en hun baasje, een kijkje vanuit de aura.
Annemiek Douw  is energetisch therapeut voor mensen en internationaal bekend wegens de ontdekking van meerdere auralagen (40 in totaal). Zij heeft hier verschillende boeken over geschreven. In de 26e aura laag zit de connectie mens-dier. Tevens gaat ze in op het overdragen van energie (en mogelijke ziektes) van mens naar dier. Meer info

16.10-17.00; Intuïtief communiceren met dieren.
Dierentolk Birgitta van Spronsen (onder voorbehoud) werkt al bijna 20 jaar als dierentolk. Ze vertelt over haar werk, over hoe eerlijk, scherpzinnig en openhartig dieren waarnemen, en hoe zij door hun grote betrokkenheid onder bepaalde (familie)omstandigheden kunnen lijden.  Intuïtief communiceren is volgens haar geen gave, iedereen kan het leren. Meer info

17.30-18.00 uur afsluiting en nabespreking  

Inschrijven Symposium

Uw bijdrage 20 euro wordt geheel geschonken aan Dutch Cell Dogs. Na inschrijving kunt u dit bedrag overmaken naar ons rekeningnummer NL46RABO0149697775 en bent u deelnemer.

Zorg dat u tijdig aanwezig bent? Ook geïnteresseerden die geen klant zijn bij onze kliniek kunnen zich inschrijven, mits voldoende plaatsen. 

Parkeren; rijd Akkerweg in vanaf de Boshovensestraat 12 Riethoven (LET OP; niet vanaf de Rythoviusdreef want pad is daar slecht). Parkeren kan na 100 meter aan linkerkant achter de tent.